Onze fleet management oplossingen

HomeFleetmanagementOnze fleet management oplossingen

Fleet management oplossingen voor voor kmo’s en grote bedrijven

Ctrack is gespecialiseerd in voertuig tracking en fleet management oplossingen voor voor kmo’s en grote bedrijven. Wij hebben voor ieder formaat & type wagenpark een oplossing.

Lees op deze pagina alles over hoe u met onze Ctrack fleet management oplossingen:

 • 24/7 zicht houdt op uw wagenpark
 • uw bedrijfsprocessen efficiënter maakt
 • brandstof- en onderhoudskosten tot 15% reduceert
 • uw wagenpark beveiligt

Wij helpen u om uw wagenpark effectief, kostenefficiënt en milieubewust te beheren.

Ctrack software

Neem vandaag nog contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen

24/7 zicht op uw wagenpark

Track en Trace – Voertuig Tracking

Ctrack biedt continue zichtbaarheid voor wagenparken van iedere omvang. Onze software is geschikt voor alle soorten voertuigen, van auto’s en bussen t/m vrachtwagens en materieel.

U heeft 24/7 locatie ongebonden toegang tot het Ctrack platform, óók via smartphone en tablet. Daardoor heeft u altijd zicht op uw wagenpark, ook als u onderweg of elders bent.

U ziet de exacte posities en belangrijke statistieken.

Rittenregistratie

Als u gebruikmaakt van de Ctrack software, dan beschikt u ook over een volledig geautomatiseerde rittenregistratie.

Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem is een uitgebreide training of specialistische expertise niet nodig. U kunt er direct mee aan de slag.

Asset Tracking

Ctrack biedt u 3 Asset Tracking oplossingen:

 • een autonome unit met batterij voor het traceren van ongemotoriseerd werkmaterieel
 • een track & trace unit met oplaadbare batterij voor het traceren van mobiele middelen
 • BLE Beacons voor het tracken van stroomloze bedrijfsmiddelen

Uw bedrijfsprocessen efficiënter maken

Zakelijke- en privékilometers bijhouden

De Ctrack fleet management software maakt het accuraat bijhouden van zakelijke- en privékilometers eenvoudig. Het enige wat de bestuurder hoeft te doen voor het starten van een rit, is instellen of deze zakelijk of privé is.

Zo wordt fiscale bijtelling voorkomen en kunnen urenstaten en overwerkdeclaraties eenvoudig gecontroleerd worden.

In combinatie met een CAN-bus aansluiting wordt de kilometerstand van het voertuig overgenomen, wat handmatig ijken overbodig maakt.

Route optimalisatie

Met behulp van Ctrack eenvoudig routes analyseren en optimaliseren.

Het traceren van voertuigen helpt u bij het opstellen van betere routes en het efficiënt toekennen van werkzaamheden met behulp van connected navigatie.

De bijbehorende voordelen zijn legio, zoals:

 • een betere routeplanning
 • verbeterde medewerkers productiviteit
 • minder brandstofkosten
 • lagere onderhoudskosten

Effectiever plannen

Sluitende uren- en kilometerregistraties blijven ontzettend belangrijk, maar de Ctrack software is tot veel meer in staat.

Steeds meer kmo’ers kiezen er dan ook voor om onze software te verbinden en integreren met o.a. hun planningssysteem. De positieve effecten daarvan zijn al snel merkbaar:

 • het inplannen van regulier werk en het afhandelen van spoedgevallen verbetert omdat u precies weet wie waar is
 • wachttijden worden gereduceerd, terwijl tegelijkertijd de productiviteit stijgt, net als het dienstverleningsniveau en de klanttevredenheid

Integratie met andere software

Belangrijke bedrijfsprocessen moeten goed en snel werken en liefst allesomvattend zijn. Het aan elkaar koppelen van software die deze processen mogelijk maakt en beheert, is dan ook essentieel.

Ctrack software integreert met de ERP systemen van onder andere Delinea, Exact, Microsoft, Navision, Oracle, PCA Mobile, SAP, Tensing, Triopsys en ViaData.

Brandstof- en onderhoudskosten tot 15% reduceren

Rapportagepakket

Ctrack’s rapportagepakket is zo opgezet dat u precies de informatie krijgt die u nodig heeft om uw wagenpark kostenefficiënt en milieuvriendelijk te beheren.

Rapporten zijn direct te zien op uw scherm of planbaar via e-mail, zodat relevante gegevens tijdig op de juiste plek belanden. Het rapportagepakket is eenvoudig te integreren in andere toepassingen.

Deze werkwijze brengt een brandstof- en onderhoudskosten daling met zich mee. Tegelijkertijd wordt de milieu impact gereduceerd door een afname van de CO2 uitstoot.

Monitoren brandstofverbruik

De Ctrack CAN-bus integratie is een garantievriendelijke oplossing die verbinding maakt met het CAN-bus-systeem van een voertuig voor het lezen van aanvullende bestuurdersgedragingen en motorbeheergegevens. Denk aan:

 • brandstofverbruik (KPL)
 • gemiddeld aantal kilometers
 • RPM (omwentelingen per minuut)
 • snelheidsmeter standen (ODO)

Rijgedrag opvolgen én verbeteren

Bepaald rijgedrag heeft een grote invloed op het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van uw wagenpark. Denk bijvoorbeeld aan te hard rijden, abrupt remmen, te snel optrekken, lang stationair draaien en te hard door de bocht of over een verkeersdrempel gaan.

Met behulp van Ctrack Cdrive kunnen de gewenste gedragsveranderingen op een gebruikersvriendelijke manier gerealiseerd worden. Met een besparing van 8 tot 15% (!) en minder milieubelasting tot gevolg. Goed voor de mobiliteitskosten én uw bedrijfsimago.

Uw wagenpark beveiligen

Bestuurders identificatie

Driver-ID, oftewel bestuurders identificatie, geeft bedrijven meer inzicht in de status en locatie van mobiele werknemers. Zowel historisch als in real-time.

Deze oplossing is vooral geschikt voor bedrijven die een reeks voertuigen beheren die door meerdere werknemers gebruikt worden.

Bestuurdersidentificatie maakt het mogelijk om bestuurders- en voertuiggegevens te scheiden voor meer inzicht in de verplaatsingen en acties van individuele bestuurders, ongeacht in welk voertuig ze rijden.

Incident meldingen

Onze software beschikt ook over een anti-diefstal- en fraudefunctionaliteit voor het detecteren en melden van potentiële risico’s, zoals pogingen tot frauderen met de batterij en het verstoren van GPS- of GSM-signalen.

Met behulp van Ctrack Track en Trace kunnen ook gestolen voertuigen getraceerd worden.

Gebied management

Met geofencing is het mogelijk om bepaalde gebieden af te bakenen. Deze kunt u aanduiden als go- of no-go gebieden. Komt een voertuig in een no-go gebied dan volgt er een melding (alarm, e-mail of SMS).

Deze toepassing wordt bijvoorbeeld door autoverhuurbedrijven gebruikt, want waarschijnlijk is er sprake van diefstal als een voertuig een aangegeven gebied verlaat.

Snel ontdekken wat Ctrack voor uw bedrijf kan betekenen?
Vraag dan onze online demo van 30 minuten aan.

NU EEN ONLINE DEMO AANVRAGEN

Dutch Dutch French French